Sydänlääkärin luennolta rauhoittava viesti vanhemmille ja valmentajille
Julkaistu: 14.04.2015 00.00

Sydänlääkärin luennolta rauhoittava viesti vanhemmille ja valmentajille

Sydänluentoa kuulemassa oli joukko junnujen vanhempia ja valmentajia, joille professori Juhani Koistinen kertoi että urheiluharrastuksen kannalta merkittävät synnynnäiset sydänviat löydetään lapsilta varhaisessa vaiheessa ennen urheiluharrastuksen alkamista. Taipumus vakaviin rytmihäiriöihin on myös erittäin harvinaista, ja tämä taipumus voidaan yleensä todeta levossa otetun sydänfilmin avulla. Riski rytmihäiriöstä voidaan poistaa pienellä toimenpiteellä, jossa rytmihäiriön aiheuttava sydämen sisäinen johtorata eliminoidaan ohuen katetrin avulla suoritettavalla lämpökäsittelyllä.

Lisäksi luennolla käsiteltiin tulehdustautien vaikutusta sydämeen. Rasitus kuumeisen infektion aikana voi altistaa sydänlihastulehduksen pahenemiselle. Vähintään yksi kuumeeton päivä infektion jälkeen ennen treeniä tai peliä kannattaa pitää. Sen jälkeen voi rasituksen taas aloittaa, jos vointi on muuten hyvä.

Luentosarja jatkuu syksyllä. 

Seuran uusimmat

Vaasan Palloseuran Juniorit ry, Ruutikellarintie 6, 65100 VAASA. info@vpsjuniorit.fi Y-tunnus 1652597-9. Iban FI51 5670 0820 2089 55

Vastuullisuus Periksiantamattomuus Seura❤