Mitä koululaiselle välipalaksi?
Julkaistu: 11.02.2021 12.42

Mitä koululaiselle välipalaksi?

VPS Junioreiden yhteistyökumppani Osuuskauppa KPO jakaa perinteisesti vinkkejä lasten terveellisistä välipalavaihtoehdoista.

Ruokatoimittaja Suvi Rüster antaa 7 helppoa ja terveellistä välipalaideaa koululaiselle. Psst! Samat välipalat maistuvat myös aikuiselle.

1. Täytä reppu vihanneksilla

Pilko kurkkuja, porkkanaa ja paprikaa valmiiksi eväsrasiaan. Myös kirsikkatomaatit, naperokurkut ja miniporkkanat kulkevat kätevästi mukana repussa.

2. Sekoita munakas purkkiin

Laita kannelliseen purkkiin valmiiksi kolme munaa, kaksi ruokalusikallista maitoa tai vettä ja ripaus suolaa. Koululainen voi itse ravistaa ainekset sekaisin kannellisessa purkissa ja paistaa munakkaaksi pannulla. Mukaan voi heittää juustoraastetta, kinkku- tai kalkkunasuikaleita.

3. Tee proteiinilisäke kasvistahnoista

Tee tahna keitetystä porkkanasta. Lisää mukaan hienonnettuja papuja tai kikherneitä, ripaus suolaa, sitruunamehua ja seesaminsiemenöljyä. Sekoita sauvasekoittimella tai tehosekoittimella. Proteiinipitoinen levite säilyy jääkaapissa 2–3 päivää. Koululainen voi levittää tahnaa leivän päälle tai dipata siihen tuoreita kasviksia tai ruisleipätikkuja.

4. Piilota vitamiinit smoothieen

Smoothieen saat ujutettua reilusti marjoja, omenaa tai vaikka porkkanaa. Smoothien pohjaksi sopivat jogurtti, rahka tai piimä. Kun lisäät nesteeseen kaurahiutaleita, leseitä tai pähkinöitä, välipalasta tulee ravitsevampi. Valmista smoothieta edellisenä iltana iso kannullinen ja laita jääkaappiin odottamaan. Koululaisen ei tarvitse kuin hieman sekoitella, ja välipala on valmis.

Voit myös kaataa smoothieta mehujäämuotteihin ja pakastaa. Smoothiepuikkoja on helppo napostella yksittäin, ja puikot säilyvät pakastettuina vähintään kuukauden.

5. Purkita salaattiainekset

Pakkaa salaattiainekset valmiiksi rasioihin: salaatinlehdet, raejuustoa, paistettua jauhelihaa, pilkottuja kurkkuja ja tomaatteja. Koululainen voi itse sekoittaa ainekset keskenään ja lisätä salaattikastikkeen.

Marinoi lisäksi valmiiksi purkkipapuja ja kikherneitä. Saat hyvän täytteen, josta voi rakentaa näppäriä välipaloja salaatinlehden päälle.

6. Pyöräytä säilyvä tuorepuuro

Tuorepuuroja maustamaan sopivat omenat, luumut tai tuoreet marjat. Tee helppo rahkatuorepuuro. Kun valmistat tuorepuuron mehukeittoon, sen voi ottaa rasiassa mukaan vaikka iltapäivätoimintaan!

7. Osta valmista vauvanruokaosastolta

Vauvanruokaosastolta löydät loistavia valmiseväitä. Valmispuurot ja huoneenlämmössä säilyvät välipalajogurtit sopivat hyvin reppuevääksi koululaisillekin. Myslipatukat toimivat, kunhan niissä ei ole liikaa rasvaa ja sokeria. Myslipatukat voit tehdä myös itse leipomalla myslipalat patukoiksi.

Vaasan Palloseuran Juniorit ry, Ruutikellarintie 6, 65100 VAASA. info@vpsjuniorit.fi 

Y-tunnus 1652597-9. 

Iban FI51 5670 0820 2089 55

Vastuullisuus Periksiantamattomuus Seura❤