19.00
VPS J 3 Div, Kolmonen

SJK Akatemia - VPS -j   2 - 0

OmaSP Stadion

VPS-j jatkoi otteluitaan siirretyllä ottelulla Seinäjoella SJK Akatemian vieraana. Peli pelattiin uudella OmaSP-stadionilla, joka oli hieno ja mukava kokemus VPS-j:lle. Ottelu oli tarkoitus alunperin pelata heti tauon jälkeen, mutta sitä jouduttiin Suomen Cupin vuoksi siirtämään. Jälkikäteen ajateltuna ensimmäinen ajankohta olisi varmaankin ollut parempi, sillä sen verran paljon poissaoloja vierasjoukkueella tällä kertaa oli. Onneksi seuran A-junioreista löytyi kuitenkin neljä innokasta pelimiestä auttamaan joukkuetta. Tämäkään ei kuitenkaan valitettavasti auttanut, vaan mallikkaasti esiintynyt kotijoukkue oli lopulta parempi 2-0(0-0)-lukemin.

Alusta asti oli selvää, että kotijoukkue tulee pitämään palloa vieraita enemmän. Olosuhteet olivat kuin luodut akatemialle, eli hyvä kenttä, joka vielä kaiken lisäksi oli iso. Joukkue pääsi pyörittämään peliään erittäin hyvin, eikä VPS-j päässyt kunnolla peliin mukaan. Ottelun ensimmäinen maalipaikka tuli kuitenkin vieraille kun hyvin laidalta noussut Kasse Haavisto pisti pallon maalille, mutta Ilkka Puikkonen ei aivan yllättynyt, ja Gago Sabah oli paitsiossa. Muita hyviä paikkoja vierailla ei oikeastaan ollutkaan ensimmäisellä puoliajalla, vaan vaarallisimmat olivat kotijoukkueella, joka ei kuitenkaan onnistunut maalinteossa.

Toisella jaksolla VPS-j:n tavoite oli pitää maali puhtaana, päästä paremmin peliin mukaan ja tehdä yksi maali. Kovin hyvin tavoitteet eivät onnistuneet, ja niitä vaikeutti entisestään kun SJK siirtyi johtoon kaukolaukauksella. Puikkosella oli maalin tappioasemassa kohtalainen laukaisupaikka, josta lopputuloksena pallo osui tolpan ulkoreunaan. Noin vartti ennen loppua kotijoukkue iski uudelleen ja peli oli aikalailla taputeltu. VPS-j yritti vielä loppuun asti, mutta maaleja ei tullut tällä kertaa.

Valmentajana toiminut Kenan Kelmendi ei selitellyt tappiota.

- Vastustaja pelasi hyvin ja heidän hyvä prässääminen vaikeutti meidän omaa pelaamista. Valitsimme puolustusvoittoisen taktiikan, mutta avausmaali olisi ollut meille tärkeä ja sitä emme tänään saaneet. Pojille kuitenkin pisteet siitä, että yritys jatkui koko 90 minuutin ajan.

VPS-j pelaa kauden viimeisen vierasottelun lauantaina, kun joukkue matkustaa pahimpaan mahdolliseen paikkaan, eli Pietarsaareen jo sarjan voiton varmistaneet JBK:n vieraaksi.