VPS-j 3.Div, Kolmonen

VPS -j - Norrvalla FF  4 - 1

Palosaari

30.7.2015 VPS-j voitti Norrvallan

VPS-j ja Norrvalla kohtasivat Palosaarella toisen kierroksen kolmannessa ottelussa. Kevätkierroksella Norrvalla oli Vöyrillä vahvempi, mutta VPS-j sai erittäin hyvän revanssin aikaiseksi ja tulostaululla oli 90 minuuttisen jälkeen riehakkaat voittolukemat 4-1(3-0).

Ottelun alku oli hieman sekavaa peliä ukkoskuuron kastelemalla liukkaalla ja pehmeällä Präntöön kentällä. Mitä pidemmälle ottelu eteni, sitä selvemmin kävi ottelun juoni selville: Norrvalla hallitsi hienokseltaan ottelua, mutta VPS-j oli alati vaarallinen päästessään virittelemään hyökkäyksiä. Ottelun avausmaali tuli vapaapotkun reboundista, kun Joni Uusipaikan antama pallo tuotti vaikeuksia veskarille ja torjunta suuntautui ylöspäin. Paluupallossa oli ahnaasti Topias Iloviita, joka laittoi pallon rinnallaan verkkoon. Toinen maali syntyi, kun Ilkka Puikkonen sai kosketuksen palloon ennen maalivahtia ja ohjasi pallon maalin eteen, josta oma pelaaja oli Iloviidan ahdistelemana pakotettu laittamaan pallo omaan häkkiin. VPS-j iski ilahduttavasti vielä kolmannen osuman puoliajan viime hetkillä, kun Iloviidan huikea kaukolaukaus lensi voimattoman Norrvalla-maalivahdin yli verkon perukoille.

Toiselle jaksolle VPS-j-leirissä painotettiin aktiivista peliotetta jatkossakin. Liikaa ei saisi vetäytyä ja prässinmuodon tulisi pysyä hyvin ja siten pitää vastustaja pois maalipaikoista. VPS-j onnistui suunnitelmassaan ja sai lisäksi luotua pari maukasta maalipaikkaakin. Maaleja saatiin odottaa aivan loppuhetkille ja VPS-j-maalista vastasi toista otteluaan pelannut A-jun-laina Pietari Ketonen, joka viimeisteli ensimmäisen aikuisten sarjamaalinsa hallitusti oikeaan alakulmaan Puikkosen vasemmalta ja vasurilla tulleen keskityksen jälkeen . Norrvalla kavensi vielä vain hetki tästä, mutta kiriä eivät vieraat saaneet sen paremmin käyntiin, sillä koko puoliajan VPS-j pelasi kohtalaisen hyvin vastustajan pois maalintekosektorista.

VPS-j-valmentaja Mika Koivumäki oli iloinen kolmesta pisteestä ja selvästä voitosta.

- Ottelun alussa oltiin hieman innokkaita ja ryntäiltiin eikä pysytty koko ajan vastustajan harhautuksissa mukana. Lieneekö syynä sitten liukaskenttä vai kova revanssihenki, mutta olimme hieman ottavana osapuolena ensimmäiset hetket. Pelattiin hyvin kurinalaisesti ja vaikka Norrvalla pelasi jälleen hyvin ja siirteli hienosti palloa, taisimme kuitenkin viedä maalipaikat selvästi nimiimme. Lisäksi olimme vielä tehokkaita maalipaikoissa, vaikka toki vielä pari unelmapaikkaa missattiinkin. Kahden tasaisen joukkueen kohtaaminen, joka tällä kertaa päättyi meille.

VPS-j:stä onnistui useampi pelaaja, kuten loppunumeroistakin voi päätellä. Iloviidan melkein hattutemppu oli hieno suoritus ja häntä säesti hyvin Ilkka Puikkonen kahdella maalisyötöllä ja hyvällä taisteluilmeellä. Keskikenttä jaksoi liikkua hyvin ja vaikeutti siten Norrvallan pääsemistä maalintekopaikoille. Myös puolustus onnistui hyvin ja siellä parhaan pelin pelasi Hannes Eerola. A-junnuja oli mukana kolme kappaletta, eli Ketonen, Akseli Ylönen ja Matias Hietamäki, ja kaikki heistä suorituivat hyvin ja vahvistivat joukkueeta. Ketosen maali oli tyylikäs ja debytantti Ylönen pelasi hyvin ja varmasti oikeana puolustajana koko toisen jakson.

VPS-j jatkaa otteluita ensi viikon perjantaina, kun joukkue matkustaa Kokkolaan keinonurmelle KPV Akatemian taistelupariksi.