Talvisarjan avaus Kauhajoella
Julkaistu: 19.11.2017 00.00

Musta

vs. Laihian Luja Valkoinen 3-3 Maalit: Jaapo x2, Noa

Mustan avausottelussa vastus oli hyvinkin tuttu naapuri. Laihialaiset onnistuivat iskemään avausmaalin, mutta Jaapo toi oikean pakin tontilta nousuillaan Vepsun rinnalle ja ohi ennen puoliaikaa. Toisella vartilla Noa iski komean maalin niin ikään oikean laidan nousun päätteeksi, mutta kun Luja onnistui tätä ennen ja jälkeen kertaalleen, tasapeliin oli tyytyminen.

vs. SJK Kulta 3-4 Maalit: Jaapo x2, Onni

Toinen ottelu oli niin ikään tasainen, ja jälleen Jaapo onnistui kahdesti maalinteossa. Kolmas osuma meni Onnin nimiin, mutta tällä kertaa kaveri teki yhden enemmän. Kumpikaan aamupäivän otteluista ei peliesitysten osalta juuri tyydyttänyt valmennusta. Kehitysideoita lähdettiin etsimään noutopöydän ääreltä.

vs. Karhu Sininen 6-5 Maalit: Jaapo x2, Matias x2, Onni, Kuisma

Kun energiavarastot oli saatu täyteen, irtosi avausvoitto turnausisäntien kustannuksella. Jaapo jatkoi kahden maalin tahdissa ja myös Matias sekä Kuisma pääsivät raottamaan hillopurkin kantta.

vs. KPV Vihreä 9-3 Maalit: Arttu x3, Onni x2, Jaapo, Roope, Lucas, Eemil

Päätösottelusta muodostui sitten jo melkoinen ilotulitus, kun mustavalkoraitapaidat hassuttelivat yhdeksän täkyä kuvitteelliselle tulostaululle. Päivän hahmo Jaapo joutui tyytymään yhteen osumaan, mutta sen sijaan maalintekijöiden lista täydentyi vielä Roopella, Lucaksella ja Eemilillä, sekä Artulla, joka iski valmennuksen vaatimuksesta viimeisen vaihtonsa aikana hattutempun.

Joukkueessa pelasivat: Jaapo Antila, Noa Lankinen, Onni Virta, Matias Jurvanen, Kuisma Karjala, Arttu Lakonen, Roope Kamppinen, Lucas Talmat, Eemil Väyrynen ja Beder All-zidi. Valmennus: Tuomo Jurvanen, Jukka Lankinen ja Mika-Markku Karjala.

Valkoinen

vs. Laihian Luja Sininen 2-9 Maalit: Nuutti, Tito

Herätys oli varhainen, sillä Valkoinen sai kunnian olla avaamassa turnausta jo kello 9 alkaneessa ottelussa. Tämä ei kuitenkaan tuntunut painavan alussa, kun Nuutti iski avausosuman. Luja pääsi tasoittamaan, mutta ennen puoliaikaa SJK:sta Vepsuun siirtynyt Tito tekaisi avausosumansa raitapaidassa. Peli oli kohtuullisen tasaista, mutta hyvin hallinnassa. Tässä vaiheessa sitä ei nähnyt tapahtuvan, eikä oikeastaan myöhemminkään ole valjennut, miten se on mahdollista, mutta niin vain toinen vartti meni laihialaisille 8-0.

vs. SJK Musta 3-5 Maalit: Nuutti, Leo, oma maali

Toinen ottelu alkoi kuten edellinenkin, Nuutin nopealla johtomaalilla. Tauolle mentiin taas 2-1 lukemissa, tällä kertaa tosin vastustajan johtaessa. Toinen puoliaika oli kuitenkin taas heikompi, ja seinäjokiset veivät voiton.

vs. KPV Valkoinen 8-3 Maalit: Nuutti x3, Lukas x2, Lauri, Miko, Leo

Parin tunnin tauon jälkeen KPV joutui melkoiseen myllyyn. Lauri aloitti maalinteon komealla nousulla, Lukas iski kahdesta ja Mikokin kertaalleen. Aivan ensimmäisen vartin loppuun Nuutti venytti taukojohdon jo viiteen maaliin, noustuaan maalivahdin tontilta läpi koko kentän viimeistelemään. Toiselle puolikkaalle vastustaja sai viidennen miehen kentälle, mikä tasoitti asetelmia. Leo iski puoliajan ensimmäisen, mutta seuraavat kolme osumaa syntyi kokkolalaisten lapikkaista. Loppuun Nuutti kaunisteli lukemia viimeistelemällä hattutemppunsa. Selvästä voittomarginaalista huolimatta tässäkään ottelussa toinen jakso ei ollut ensimmäisen tasoinen. Hyvin toiminut syöttöpeli vaihtui yksin puskemiseen, kun lisämaalit kiiluivat pelaajien silmissä.

vs. Karhu Valkoinen 9-2 Maalit: Nuutti x2, Leo x2, Miko, Lauri, Tito, Amir, Oscar

Koko turnauksen päätösotteluun ainoa tavoite oli ehjä 30 minuuttinen, ja aika lähelle sitä päästiinkiin. Aivan kuten KPV:täkin vastaan, vastustaja sai ensimmäiset maalinsa vasta 6-0 tilanteen jälkeen ylimääräisen kenttäpelaajan turvin. Tässä ottelussa kuuden maalin marginaali ei kerro edes koko totuutta, siinä määrin laatupaikkoja saatiin. Kahdella voitolla oli kuitenkin mukava lähteä kotimatkalle pitkän päivän päätteeksi.

Joukkueessa pelasivat: Nuutti Nurmi, Tito Ollila, Leo Tyrväinen, Lukas Palm, Lauri Mäkisalo, Miko Hirvonen, Amir Muhammad, Topias Häivälä ja Oscar Nylund. Valmennus: Tero Nurmi, Jussi Mäkisalo