U9 Juniorcupen - Voitolla kesätauolle
Julkaistu: 18.06.2017 00.00

U9 Juniorcupenin neljäs ja kevätkauden viimeinen turnaus Vepsun 09-poikien osalta pelattiin sunnuntaina 18.6.2017 Fennia Areenassa. Alunperin pelipaikkana piti olla Ehnvallen, jolle ilmeisesti oli sattunut tuplabuukkaus. Edellisen sunnuntain ja torstain U8 Juniorcupenin tavoin myös tällä kertaa vastaan asettuivat Kiiston joukkueet, näin siis päättyi peräti viiden ottelun keltamusta teemaviikko.

VPS vs. FC Kiisto Musta 2-2 Maalit: Nuutti, Onni

Avausottelu oli alusta loppuun tasainen, ja pistejako melko oikeutettu lopputulos myös kenttätapahtumien valossa. Ensimmäinen maali syntyi tutulla kulmakuviolla, kun Nuutti ampui Noan syötöstä pallon riman alle. Kiisto tasoitti, ja seuraavaa maalia saatiinkin odottaa tovi. Lopulta Vepsu siirtyi uudelleen johtoon, kun Onni karkasi läpiajoon ja viimeisteli varmasti. Toisella jaksolla Kiisto tasoitti toistamiseen, eikä lisäosumia nähty. Vepsun maalinteko jätti paljon parantamisen, liian usein vedot jäivät kokonaan uupumaan tai sitten vain epäonnistuivat totaalisesti. Maalissa Eemil ensimmäisellä ja Veeti toisella jaksolla pitivät kuitenkin huolen siitä, ettei keltamustatkaan enempää saaneet juhlia. Vastustaja pelasi kapealla miehistöllä ilman vaihtomiehiä, mikä ilman muuta olisi pitänyt pystyä hyödyntämään nyt nähtyä paremmin.

VPS vs. FC Kiisto Keltainen 7-6 Maalit: Arttu x4, Veeti, Peetu, Nuutti

Toinen ottelu alkoi Kiiston tahdittamana. Huippuvaaralliseksi tiedetty Innocent iski avausosuman, mutta Veeti tasoitti puntit sivurajaheiton jälkeen. Sama kaveri naapurilta iski kuitenkin pian toistamiseen ja syötti vielä Kiiston 3-1 johtomaalinkin ennen vaihtokomennustaan avauspuolikkaan lopulla. Vepsu saikin hyvän vaihteen päälle Bederin iskemän kavennuksen jälkeen. Arttu tasoitti pelin heti seuraavasta hyökkäyksestä ja onnistui vielä toistamiseen Bederin riparista ennen puoliaikaa.

Kiisto onnistui nousemaan vielä kerran rinnalle toisen puoliajan alussa, mutta kun Arttu iski hattutemppunsa täyteen, Nuutti pommitti pomppivan pallon kaukaa riman alle ja Arttu viimeisteli vielä neljännenkin maalin, oli ilmassa jo ratkaisun tuntua. Loppuun saatiin kuitenkin vielä jännitystä, kun Kiisto kavensi alle pari minuuttia ennen täyttä aikaa ja osui heti perään vielä toistamiseen. Maalin johto kuitenkin kesti viime sekuntien kulmapotkuun päättyneen keltamustan vyöryn ja riemu repesi vepsun leirissä.

Myös tähän otteluun Kiisto tuli ohuella materiaalilla, vain yhden vaihtopelaajan voimin. Tämä alkoi näkyä loppua kohden, kun vuotta nuoremmat ja nälkäisemmät mustavalkoraitapaidat prässäsivät aktiivisesti. Nousu parin maalin takaa rinnalle ja ohi osoitti henkistä vahvuutta ja kasvanut itseluottamus näkyi terveellä tavalla myös kentällä. Peliesitys oli selvästi parempi kuin päivän ensimmäisessä ottelussa ja onnistujiin kuului koko joukkue. Tällä kertaa torjuntavastuun jakaneet Nuutti ja Onni pelastivat monta pahaa paikkaa, Kuisma ja Noa olivat luotettavia puolustuksessa ja parivaljakot Veeti-Eemil, Beder-Arttu saivat prässillään aikaan paljon pallon riistoja ja auttoivat esimerkillisesti myös puolustusta peittämällä laukauksia.

Joukkueessa pelasivat: Veeti Karppinen, Eemil Väyrynen, Nuutti Nurmi, Onni Virta, Kuisma Karjala, Noa Lankinen, Arttu Lakonen ja Beder Al-zidi. Valmennus: Jukka Lankinen, Mika-Markku Karjala ja Tero Nurmi

Vepsun osalta U9 Juniorcupen jää nyt kesätauolle ja seuraavat ottelut ovat kalenterissa vasta elokuun puolella. Kevätkauden saldona oli viisi voittoa, tasapeli ja kaksi tappiota, siitä on hyvä jatkaa.