Vepsun P09 Ilveksen pääsiäisturnauksessa
Julkaistu: 17.04.2017 00.00

Vepsun P09 Ilveksen pääsiäisturnauksessa

Vepsun P09 osallistui sunnuntaina 16.4.2017 Ilveksen Pääsiäisturnaukseen, joka pelattiin Pirkkahallissa. Matkaan saatiin tällä kertaa 13 poikaa, joiden voimin olimme mukana ikäluokan molemmissa sarjoissa, enemmän ja vähemmän pelanneissa.

Otteluohjelma oli todella tiivis, eikä valmentajille tai kannustusjoukoillekaan jäänyt tylsää hetkeä, kun 25 minuutin otteluita käynnistyi puolen tunnin välein. Neljän tunnin tiukan rypistyksen saldona Vepsulle yhteensä neljä voittoa, tasapeli sekä kolme tappiota.

VPS Valkoinen

Enemmän pelanneiden sarjassa avausottelussa vastaan asettui LeKi. Raitapaidat karkasivat parin maalin johtoon, mutta kun oma ote kirposi, vastustaja pääsi peliin mukaan. Lopulta tuloksena oli varsin oikeudenmukainen tasapeli. Toisessa ottelussa kohdattiin kotijoukkue Ilves. Melko pitkään maalittomana edenneen ottelun avausosuma syntyi komeasti, kun Nuutti Nurmi toimitti kovan keskityksen oikealta laidalta ja Paulus Alatalo ohjasi pallon luukulta kattoon. Myös seuraava maali oli komea. Toisessa sarjassa maalivahtina pelannut Joona Rasinmäki tuli tähän otteluun täydentämään vaihtopenkkiä, ja nostikin heti kentälle päästyään toisella kosketuksellaan pallon maalivahdin yli verkkoon. Myös Ilveksen tasoitusmaali ansaitsee maininnan. Joukkue pelasi pallon alas veskarille, joka kiskaisi suoraan vastapalloon voimakkaan kudin, joka yhdellä pompulla painui Vepsun maalin kattoon. Tasuri oli lähellä tässäkin kamppailussa, mutta aivan viime hetkillä Nurmi onnistui kääntymään boksissa ja laukomaan ratkaisevan osuman. Kolmannessa kamppailussa tuli sitten takkiin, ja vähän selvemmin. Pallo-Iirot aloittivat kamppailun terävämmin ja karkasivat jo parin maalin johtoon. Nurmen kavennus antoi vielä toivoa, mutta seuraavat neljä maalia iskivät jälleen raumalaiset. Lopussa Alatalo ja Nurmi pääsivät vielä kaunistelemaan lukemia, mutta se oli vain kosmetiikkaa. Päätösottelussa kohdattiin jälleen toinen Ilveksen joukkue. Nurmi vei Vepsun johtoon ampumalla lyhyenä annetun kulman suoraan takanurkkaan. Ottelun edetessä väsymyksen aisti ohuella nipulla pelanneista vaasalaisista ja Ilves tasoittikin ottelun lähes identtisellä kulmapotkukuviolla. Aivan lopussa kotijoukkue iski vielä toistamiseen, eikä parista hyvästä yrityksestä huolimatta Vepsu kyennyt enää tasoittamaan. Kokonaisuutena turnaus palveli joukkuetta hienosti, erityisen antoisaa oli kohdata uusia joukkueita tuttujen pohjanmaalaisvastusten sijaan.

VPS Valkoinen - LeKi-Futis 3-3 (Maalit: Noa Lankinen, Paulus Alatalo x2)

VPS Valkoinen - Ilves Alfa 4-3 (Maalit: Paulus Alatalo, Joona Rasinmäki, Noa Lankinen, Nuutti Nurmi)

VPS Valkoinen - Pallo-Iirot 3-6 (Maalit: Nuutti Nurmi x2, Paulus Alatalo)

VPS Valkoinen - Ilves 1-2 (Maali: Nuutti Nurmi)

VPS Musta

Musta aloitti turnauksen kaatamalla mahtipontisesti nimetyn MuSa Barcan. Joukkueen maalitehtailun aloitti ottelussa kahdesti osunut Arttu Lakonen tutulla kuviolla lyhyestä kulmasta. Ottelu oli hyvin hallussa koko ajan, mutta oman pään nolla mureni harmittavasti hieman ennen loppua. Toinen peli eteni hyvin samaa tahtia. Lakonen osui kahdesti, mutta selvässä johtoasemassa viimeisen maalin pääsi iskemään vastustajana ollut Ilves Keltainen. Voittoputki sai jatkoa kolmannessa otelussa HyPS Vihreää vastaan, ja tällä kertaa vähän selvemmin lukemin. Lucas Talmat iski maalin kolmannessa ottelussa putkeen, joukkueen selkeisiin onnistujiin turnauksessa niin ikään kuulunut Remi Heinonen kiersi komeasti maalivahdin ja sijoitti pallon tyhjiin, Joona Rasinmäki iski puhtaan hattutempun, ja vuotta nuorempana mukana ollut Patrik Alatalokin pääsi maalin makuun ottelussa. Tälläkään kertaa nolla omissa ei kuitenkaan säilynyt, kun epäonnistunut kierrätys veskarille lipsahti etukulmasta sisään. Päätösottelussa Ylöjärven Ilvestä vastaan tuli sitten tällekin joukkueelle päivän ensimmäinen tappio, laitetaan se vaikka väsymyksen piikkiin.

VPS Musta - MuSa Barca 3-1 (Maalit: Arttu Lakonen x2, Lucas Talmat)

VPS Musta - Ilves Keltainen 4-1 (Maalit: Arttu Lakonen x2, Arvi Erhnrooth, Lucas Talmat)

VPS Musta - HyPS Vihreä 7-1 (Maalit: Lucas Talmat, Remi Heinonen, Arvi Erhnrooth, Joona Rasinmäki x3, Patrik Alatalo)

VPS Musta - Ylöjärven Ilves 1-3 (Maali: Joona Rasinmäki)


Turnauksessa pelasivat: Paulus Alatalo, Nuutti Nurmi, Noa Lankinen, Matias Jurvanen, Roope Kamppinen, Arvi Erhnrooth, Arttu Lakonen, Joona Rasinmäki, Lucas Talmat, Oscar Nylund, Remi Heinonen, Miko Hirvonen ja Patrik Alatalo (s.2010).

Valmennus: Timo Rasinmäki, Jani Heinonen, Tuomo Jurvanen ja Tero Nurmi


Joukkue jatkaa harjoitteluaan maanantaisin, tiistaisin ja sunnuntaisin. Mukaan otetaan uusiakin pelaajia. Jos kiinnostusta on, kannattaa ottaa yhteyttä joukkueenjohtaja Jani Heinoseen. Seuraavan kerran pelataan toukokuun alussa Ilmajoella, jonne matkataan kolmen joukkueen voimin.


Seuran uusimmat

Vaasan Palloseuran Juniorit ry, Ruutikellarintie 6, 65100 VAASA. info@vpsjuniorit.fi 

Y-tunnus 1652597-9. 

Iban FI51 5670 0820 2089 55

Vastuullisuus Periksiantamattomuus Seura❤