SPL Pajulahti D-13 ikäluokan lopputurnaus 11.8-13.8!
Julkaistu: 11.08.2017 00.00

VPS:n 04-pojat sijoittuivat hienosti sijalle 11. Suomen Palloliiton järjestämässä lopputurnauksessa. Turnauksen finaalissa pelasivat odotetusti Käpa ja HJK. Käpa voitti mestaruuden kaatamalla finaalissa HJK:n 1-0. VPS:n pojat ylsivät PSL-alueen parhaaksi joukkueeksi, jota voidaan pitää mainiona suorituksena. Lyhyet raportit peleistä:

VPS - Honka 0-1

Alkulohkon 1.pelissä vastaan asettui kova Honka, jolle hävisimme talvella SHA:ssa peräti 9-0! Nyt näyttämisen halu oli kova ja peli oli aivan erilainen. Alussa kovalla prässipelillä pääsimme niskan päälle ja loimme muutamia hyviä tilanteita. Pelin edetessä Honka pääsi otteluun mukaan ja käänsi tasaisen pelin toisella jaksolla hyväkseen 1-0.

VPS -VJS 3-4

Lohkon toisessa pelissä vietettiin maalikarkeloita. Jälleen olimme alussa terävämpiä ja johdimme kahteen otteeseen Jimi Ylisen maaleilla ottelua. Mutta johtotilanteessa joukkueen puolustussuunnan tasapaino petti ja näin kovassa turnauksessa se kostautui heti VJS:n päästessä tekemään kolme nopeaa maalia. Lopussa Ville Patteri vielä kavensi 3-4, mutta aika loppui kesken kovasta paineesta huolimatta.

VPS - KOIPS YJ 0-4

Lohkon viimeisessä pelissä peluutimme poikia tasaisesti jo hieman säästellen ensimmäiseen jatkopeliin. ELL:n kevään kolmonen oli tällä kertaa liian kova. Puolustimme ensimmäisen jakson uhrautuvasti, mutta aivan jakson lopussa vastustaja pääsi rankaisemaan seinäkuvion päätteeksi. Tämä ratkaisi lopulta pelin ja toisella jaksolla vastustaja meni menojaan ja voitti ansaitusti 4-0.

VPS -Ajax 3-1

Ensimmäisessä jatkopelissä vastaan asettui selkeästi kevään PSL:n voittanut Ajax. Joukkuepeli toimi tässä pelissä liki täydellisesti ja vastustajan vaaralliselta kärjeltä vietiin pelitila täysin tiiviillä ja aggressiivisella puolustamisella. Lisäksi liikkeitä linjan taakse ja murtosyöttöjä lisättiin aikaisemmista peleistä ja näin hyökkääminenkin oli vaarallisempaa. Lopulta ansaittu voitto 3-1 Ville Patterin, Elias Machaalin ja Akon Kuekin maaleilla. Voitto oli joukkueen ensimmäinen kovasta Ajaxista.

VPS - TPV 0-4

Toisessa sijoitusottelussa pelasimme turnauksen heikoimman ottelun. Vastustaja oli "scoutannut" pelimme ja otti pelin haltuun alusta asti. Fyysisesti hyvät Tamperelaiset voittivat ottelun ansaitusti 4-0.

VPS -SJK YJ 4-0

Viimeisessä ottelussa sijoista 11-12 vastaan tuli tuttu naapuri SJK. Vaikka turnaus oli pitkä, niin meidän poikien otteissa näkyi alusta asti halu voittaa ensimmäisen kerran kova SJK:n ryhmä. Jälleen tässä pelissä tuli esiin joukkueen vahvuus turnauksessa - tiivis joukkuepelaaminen. SJK:lta vietiin pelitila ja oma pallollinen peli oli nopeaa ja itseluottamusta huokuvaa. Hieno voitto Jimi Ylisen, Ville Patterin, Roni Huddin ja Tony Rekolan maaleilla.

Kokonaisuutena hyvä esitys pojilta turnauksessa. Muutamaa peliä lukuunottamatta joukkuepeli hienolla tasolla ja erityisesti puolustuslinjan pelaaminen ansaitsee kiitoksen. Joukkuehenki turnauksen aikana hienolla tasolla ja se näkyi myös kentälle asti. Askel eteenpäin oli huomattava aikaisemmasta näin kovissa peleissä. Ikäluokan haasteet fyysisyyden puolella tulivat myös esiin muutamissa peleissä ja tähän täytyy edelleen kiinnittää harjoittelussa huomiota. Lisäksi pelaajamäärää ikäluokassa täytyy saada kasvatettua, jotta ringin leveys riittää Suomen kärkitasolle.