Julkaistu: 09.04.2017 00.00

Kausiennakko Kolmonen 2017

Kesä 2017 lähestyy ja on aika kirjoittaa mustavalkoraitalasien läpi kauden ennakkotunnelmia parilla lauseella.

Jälleen on edessä mielenkiintoinen kesä. Mukana on niin vanhoja tuttuja kuin vuosiin ensimmäistä kertaa Kolmosessa pelaavia joukkueita. Joukkuemäärä on 12 ja se jakautuu Vaasan ja Keski-Pohjanmaan piirien välillä siten, että Vaasan piiristä on mukana 9 joukkuetta ja Keski-Pohjanmaalta 3.

Vaasan piirin joukkueet Kolmosessa 2017:

FC Jukola (Vaasa)

FC Kiisto (Vaasa)

Korsnäs FF (Korsnäs)

Lapuan Virkiä (Lapua)

SJK Akatemia (Seinäjoki)

SIF (Vaasa)

Sisu-Pallo (Seinäjoki)

Sporting Kristina (Kristiinankaupunki)

VPS-j (Vaasa)

Keski-Pohjanmaan piirin joukkueet Kolmosessa 2017:

Esse IK (Ähtävä)

KPS (Kokkola)

PeFF (Pedersöre)


Aiheesta sivuun voidaan todeta, että yllä olevat piirit on ilmeisesti säästösyistä tarkoitus yhdistää kaudeksi 2018. Tästä on jo tovi puhuttu, ja nyt muutos ilmeisesti toteutuu. Tämä kausi mennään kuitenkin vielä vanhalla kaavalla. Vaikuttaako fuusio sitten tulevaisuudessa esimerkiksi Kolmoseen, on epätodennäköistä. Junnuissakin on jo vuosia pelattu Aluesarjaa piirien kesken.

Kausi 2016 tituleerattiin kaikkien aikojen kaudeksi. Tämä johtui kauden 2015 Kakkosesta, jolloin peräti kolme joukkuetta (JBK, Kiisto, SJK Akatemia) tippuivat alueen Kolmoseen. Nämä kolme kovaa ja lisäksi toki muutkin tekivät sarjasta huipputasokkaan. Se oliko sarja sitten kaikkien aikojen mielenkiintoisin, jääköön jokaisen oman mielipiteen varaan.

JBK hoiti homman melko selvästi, mutta putoamistaistelu olikin sitten mielenkiintoinen. Kärkijoukkueita lukuun ottamatta kaikki pelkäsivät putoamistaisteluun joutumista, sillä peräti neljä joukkuetta sai lähtöpassit alaspäin. HBK oli heittopussi, Norrvallalla oli suuria vaikeuksia koko kauden ja Korsholmankin putoaminen ratkesi jo hieman ennen kauden loppua. Viimeisestä putoamisesta kävivät hurjaakin hurjemman taistelun KPV Akatemia, KPS, Jukola ja Sporting. Lopulta ns. ohraiset kävi KPV Akatemialle.

Viime kauden viimeisen kierroksen KPV Akatemia – SJK Akatemia-ottelusta voidaan antaa täysin ansaittu VMP-tuomio KPV Akatemialle. Joukkueen taustahenkilöt huijasivat live-seurannassa, sillä seurantaan oli kesken ottelun merkattu KPV Akatemian useamman maalin johto. Tällä ilmeisesti yritettiin saada Jukola ”luovuttamaan” oma ottelunsa, sillä Jukolan toivo olisi ollut mennyttä, mikäli KPV Akatemia olisi voittanut oman ottelunsa. Live-seurannasta poiketen KPV oli kuitenkin hävinnyt ottelunsa ja putosi suoraan. Kokkolalaisten leirissä ongelmaa seliteltiin teknisillä ongelmilla, mutta tyhmäkin tajuaa, että toiminta oli tahallista. Onneksi joukkue pelaa ensi kaudella Nelosta.

Sarjataulukko kauden päätyttyä 2017:

  1. FC Kiisto
  2. SJK Akatemia
  3. KPS
  4. Esse IK
  5. Sisu-Pallo
  6. VPS-j
  7. SIF
  8. Lapuan Virkiä
  9. Sporting Kristina
  10. Korsnäs FF
  11. PeFF
  12. FC Jukola


FC Kiisto (sijat 1-2)

Kausi tulee olemaan ennakkoon ajateltuna kahden kauppa. Vedetään tässäkin kotiinpäin ja sanotaan, että Kiisto tulee korjaamaan potin SJK Akatemian edestä. Joukkue on vahvistunut merkittävästi, ja viime kauden pettymys on unohdettu. Joukkueen valmennus on myös uudistunut, kun Radek Arceusz otti valmennusvastuun. Joukkue on saanut vahvistuksia, niin VPS:n A-junnuista kuin Vifkistäkin.

SJK Akatemia (sijat 1-2)

Suomen Cupissa talvella julkisuutta saanut SJK Akatemia on toinen voittajasuosikki. Joukkue hieroo ja hieroo, mutta tulostakin tulisi saada. Valmennus on muuttunut tulevalle kaudelle, kun TP-55-ikoni Toni Lehtinen on siirtynyt pelaajavalmentajaksi. Nähtäväksi jää montako kertaa Veikkausliigankin maalipörssin voittanut Lehtinen pukee itse muovipaidan päälleen. Hyppääkö kivikasvoinen joukkueenjohtaja Jorma Tuohisaari penkin päähän, jos päävalmentaja on kentällä?

KPS (sijat 3-8)

Kärjen takana tulee olemaan suuri piste-ero seuraaviin joukkueisiin, ja on mahdotonta sanoa keskikastin sijoituksia. Arvaamme kolmanneksi tällä kertaa KPS:n, joka on huhujen mukaan vahvistunut. Talven harjoitusottelut ovat myöskin menneet ilmeisen hyvin.

Esse IK (sijat 3-8)

Esse on aina varma ehdokas kärkipäähän. Vuodesta toiseen Essestä voi kirjoittaa samat tarinat: taistelee viimeiseen sekuntiin, on kova kotona jne. Nyt ilmeisesti muutama paremman tason pelimies on kuitenkin lähtenyt Kakkoseen JBK:n riveihin, joten nähtäväksi jää joukkueen taso. Vaikea kuitenkaan uskoa, että joukkue olisi putoamistaistelussa.

Sisu-Pallo (sijat 3-8)

Viime kauden yllättäjä pelasi tosiaankin todella vahvan viime kauden. Joukkue on kuitenkin menettänyt muutamia tärkeitä pelaajia, joten Essen tapaan on mielenkiintoista nähdä, miten poislähtijät korvataan. Erittäin vaikea kuvitella joukkuetta putoamistaisteluun, mutta kaikki sijat 3-10 ovat täysin mahdollisia.

VPS-j (sijat 3-8)

Alasarjajyrä VPS-j lähtee tulevaan kauteen jonkun verran uudistunein kuvioin, mutta saman valmentajan, Mika Koivumäen, johdolla. Joukkue pelasi viime kaudella hyvän kauden, ja materiaali oli erittäin vahva. Helppoja pistemenetyksiä tuli kuitenkin luvattoman paljon, jonka vuoksi sarjasijoitus valahti lopulta melko alas. Joukkue oli ehkä kovatasoisin sitten vuosien 2007-2008, jolloin VPS-j dominoi Kolmosta ja nousi Kakkoseen. Pelaajaliikennettä on ollut jonkun verran, ja lähteneiden tilalle on tullut niin kokemusta kuin nuoria lupauksiakin. Myös VPS-j:n kohdalla kaikki sijat kolmannesta alaspäin ovat mahdollisia, mutta toivottavasti putoamistaisteluun joukkue ei joudu.

SIF (sijat 3-8)

Sundomilaiset ovat mielenkiintoisessa tilanteessa, sillä huhujen mukaan joukkueeseen on yritetty kerätä nimekkäitä pelaajia tähtäimessä sarjataulukon kärkisijat. Mikäli harjoitusotteluiden tuloksia katsoo, ei kärki kovin realistista ole saavuttaa. Pelaajamateriaali on varmasti hyvä, mutta pelaajien sitoutuminen ei ole ihan huippujoukkueiden tasolla.

Lapuan Virkiä (sijat 6-10)

Virkiän tilanne on suuren suuri kysymysmerkki. Positiivista on, että useampikin Kakkosesta kieltäytynyt pelaaja on tullut takaisin, kun joukkue putosi takaisin Kolmoseen. Viime kauden pelaaminen oli lähinnä koomista katseltavaa, mutta se kausi on nyt ohi ja toivottavasti oman kylän pojat löytävät taas tiensä joukkueeseen. Kova kotona, miten vieraissa?

Sporting Kristina (sijat 6-10)

Mikäli joukkue olisi pelannut koko kauden kuten loppukaudesta, olisi joukkue tosissaan haastanut JBK:n sarjavoitosta. Sportingin tahti vahvistusten mukaantulon jälkeen oli aivan käsittämätön. Tappioita ei tainnut tulla yhtäkään ja joukkue nosti itsensä viivan yläpuolelle, vaikka kukaan ei siihen juhannuksena uskonut. Ulkomaan ammattilaiset ovat nyt kotimaassa, joten miten käy tulevalla kaudella? Julian Tarvoll iskee varmasti jälleen sen 25 maalia, mutta riittääkö taso joukkueella kuinka korkealle?

Korsnäs FF (sijat 8-12)

Keltaiset ja punaiset kortit viuhuvat, kun Korsnäs FF pelaa jalkapalloa. Säärisuojia ei kannata kenenkään unohtaa kotiin. Jo vuosikausia eniten varoituksia kerännyt joukkue nousi Kolmoseen viime kauden jälkeen. Korsnäsissä on vaadittu satojen tuhansien remonttia kylän Keskuskentälle tämän saavutuksen jälkeen. Miten lienee kunnanvaltuusto asiaan suhtautunut? Vaikea sanoa, miten joukkue pärjää tulevalla kaudella.

Pedersöre FF (sijat 8-12)

Suoraviivainen PeFF pelaa Kolmosta vuosien tauon jälkeen, ja ainahan se on mukana saada uusi joukkue Kolmoseen. Viime kaudella vahvasti Nelosessa dominoinut PeFF joutuu nyt kovan paikan eteen. Mutta tulevalla kaudella ainoastaan kaksi joukkuetta joutuu pakkaamaan laukkunsa ja hakemaan vauhtia Nelosesta, mikä tuo hyvän mahdollisuuden myös PeFFille. Pelin täytyy kulkea, jos joukkue aikoo sarjapaikan säilyttää.

Jukola (sijat 8-12)

Viime kauden tähtisikermästä on jäljellä vain muisto. Kaikki halusivat kohdata Jukolan viime kaudella, kun ex-Veikkausliiga-tähdet pelasivat vastustajan väreissä. Tilanne on tulevalle kaudelle täysin toinen. Joukkueeseen on tullut runsaasti uusia pelaajia, ja tilanne on varmasti haastava, kun muutos on ollut suuri. Entisiä Kiisto A-teamin pelaajia ja vanhoja VPS:n A-junnuja löytyy pelaajaluettelosta suuri määrä. Taitojen ylärajoilla täytyy pyssykylän poikien palloilla, jotta sarjapaikka säilyy.

Tiivistys voisi olla seuraavanlainen: Kiisto ja SJK Akatemia tappelevat tosissaan voitosta, keskikasti on ennätystasainen ja putoajat löytyvät kolmikosta KoFF, PeFF ja Jukola


Kauden ennustukset:

Eniten tehtyjä maaleja: SJK Akatemia

Vähiten päästettyjä maaleja: Esse IK

Eniten kortteja: KoFF

Suurin yleisömäärä: Sporting – KoFF

Maalikuningas: Riku Jääskä (Kiisto)

Paras hyökkääjä: Julian Tarvoll (Sporting Kristina)

Paras kk-pelaaja: Matias Träskbäck (Kiisto)

Paras puolustaja: Arttu Lehtonen (VPS-j)

Paras maalivahti: Anton Fagerström (SIF)

Paras tuomari: Toni Pohjoismäki (Vaasa)

Kuumin ottelu: Virkiä - KoFF

Paras SoMe: VPS-j

Huonoin SoMe: Kiisto

Parhaat otteluraportit: Jukola

Paras luonnonnurmi: Korsnäs

Huonoin luonnonnurmi: Sundom



Muista seurata VPS-j:tä sosiaalisessa mediassa!

Nettisivut: http://vpsjuniorit.fi/joukkueet/3967

Facebook: http://facebook.com/vpsjmiehet/

Instagram: https://www.instagram.com/vps_j/

Seuran uusimmat

Vaasan Palloseuran Juniorit ry, Ruutikellarintie 6, 65100 VAASA. info@vpsjuniorit.fi Y-tunnus 1652597-9. Iban FI51 5670 0820 2089 55

Vastuullisuus Periksiantamattomuus Seura❤