VPS J III-div, Kolmonen

VPS -j - FC Jukola  5 - 0

Palosaari

VPS-j voitti Jukolan

VPS-j palasi kesälomalta ja pääsi pelaamaan heti derbyä. Vastaan asettui FC Jukola, ja paikkana oli Palosaaren pyhättö, joka oli taukoa paremmassa kunnossa, mutta ei vieläkään mikään samettinen. VPS-j hallitsi ottelua selvästi, ja loppulukemat olivat lopulta peräti 5-0(3-0).

Jukola antoi pallonhallinnan ensi minuuteista lähtien raitapaidoille ja VPS-j pyöritti peliä nätisti. Maalipaikkoja siunaantui tasaisesti ja enemmän kuin kolme maalia olisi ollut mahdollinen ensimmäisellä jaksolla. Ensimmäisessä osumassa Marko Pirhonen yritti jatkaa palloa boksiin, mutta se kimposikin rangaistusalueen ulkopuolelle, josta Toni Pylkkänen iski illan ensimmäisen. Hetkeä myöhemmin nelikko Jussi Karppinen, Ville Kauppinen, Ossi Kivipuro ja Tapani Suksi neppailivat laidassa ja Karppisen keskitys löysi kärjessä pelanneen Asseri Laitisen, jonka pusku yläkulmaan oli kansainvälistä tasoa.

Laitinen viimeisteli tyylikkäästi myös kolmannen maalin, kun vastustajan pienellä avustuksella mies oli läpi ja pallo maalissa. VPS-j-maalissa edustuksesta apuna ollut Samu Volotinen otti pari hyvää torjuntaa ja poimi keskityspallot varmasti. Kerran Jukola-hyökkääjä rymisteli vaarallisen näköisesti päin maalivahtiamme, mutta tilanteesta selvittiin säikähdyksellä.

Toisella puoliajalla VPS-j jatkoi hyvää peliään, joskin hieman selän suoristumista näkyi otteissa. Vaihdosta tullut Heino Järvelä oli osua jo melkein ensimmäisellä kosketuksella, mutta laukaus viuhui puoli metriä ohi takakulman. Laitinen kunnostautui toisella jaksolla syöttelijänä. Ensin maalin laukoi Järvelä ja hetkeä myöhemmin Pylkkänen. Tolppaankin joukkue osui ja muutama paikka oli maalien lisäksi, kun taas Jukola ei tainnut saada yhtään laukausta maalia kohti.

VPS-j:n valmentaja Mika Koivumäki oli jälleen tyytyväinen asenteeseen.

- Lähdettiin hyvällä liikkeellä ja asenteella peliin ja aika nopeasti näkyi, että liike on parempi kuin Jukolalla. Tyytyväinen olen erityisesti pallon liikkeeseen, mutta toki miehet saisivat olla jatkuvammassa liikkeessä. Hyvä kokonaisuus ja kohtuullinen viimeistely oli tänään hyvä. Sama asenne ensi viikolla niin hyvä tulee.

Sen lisäksi että maaleja iskettiin runsaasti niin puolustuspelaamistakaan ei sovi unohtaa. Nolla omiin ei ole jokapäiväistä, ja vaikka maalia vartioikin ammattilaiskoppari, niin kiitoksen ansaitsee myös koko puolustuslinja ja miksei koko joukkueenkin puolustusasenne.

VPS-j jatkaa otteluita ensi viikolla vierasottelulla Pedersöressä.