VPS J III-div, Kolmonen

SJK Akatemia - VPS -j   3 - 0

OmaSP Stadion

VPS-j tappioon SJK Akatemian vieraana

VPS-j:n voittoputki jäi kahden ottelun mittaiseksi, kun SJK Akatemia voitti joukkueen lauantain ottelussa 3-0(1-0). Ennakolta kova vastustaja olikin kova, eikä VPS-j:lle kertynyt ottelusta muuta kuin kokemusta.

Ensimmäinen jakso alkoi kotijoukkueen pitäessä palloa ja hakiessa maalipaikkaa. VPS-j:llä oli hyökkäykset ja maalipaikat vähissä, mutta maalipaikkoja myöskään kotijoukkue ei saanut luotua. Ottelun avausmaali tuli vieraiden kannalta epäonnekkaasti, kun pallo vietiin kulmapotkun jälkitilanteesta pilkulle. Tilanteen olisi voinut jättää myös viheltämättä, mutta tauolle mentiin siis 1-0-lukemin.

Toisella jaksolla VPS-j:n oli toisaalta yritettävä pitää oma maali puhtaana, mutta myös saatava aikaan enemmän hyökkäyksiä. Joukkue saikin rakennettua muutama hässäkän kotijoukkuueen maalillle, mutta tasoitusta ei nähty. SJK Akatemia sai puoli tuntia ennen ottelun loppua toisen maalin ja lopulta vielä kolmannenkin, joten peli oli sitten taputeltu.

Valmentaja Mika Koivumäki ei jäänyt murehtimaan tappiota.

- Vastassa oli varsin kovalaatuinen kolmosen jengi. Pysyttiin kuitenkin omassa suunnitelmassa aika hyvin, vaikka sitten loppupeleissä maalit tulivatkin varsin helposti ja osittain omista virheistä. Kaikki teki kuitenkin sen mitä piti, eli veti täysillä alusta loppuun.

VPS-j:n kapteeni Arttu Lehtonen joutui jättämään kentän jo avausjaksolla.

- Hommaa ei kyllä yhtään helpottanut, että Arttu joutui vaihtoon jo ekalla jaksolla nilkan väännyttyä. Muutama terävä vastaiskukin saatiin aikaiseksi ja pari vaarallista kulmaa. Samalla nöyryydellä ja päättäväysyydellä KPS:n vieraaksi, niin kuka tietää mitä nähdään.

SJK Akatemialla oli kasassa kova joukkue, mutta ihan kaikkea he eivät saaneet itsestään irti. VPS-j pelasi taktisesti kotijoukkuetta selvästi paremmin, sillä SJK Akatemian peli pyöri keskialueella, eikä maalipaikkoja syntynyt, eikä maalivahti Jukka Pylväinen joutunut torjuntatöihin ensimmäisellä jaksolla. Ilman rangaistuspotkua ottelun toinen puoliaika olisi voinut olla eri käsikirjoituksella rakennettu.

VPS-j jatkaa otteluitaan kahdella vierasottelulla, joista molemmat pelataan Kokkolassa. Ensin joukkue matkaa KPS:n vieraaksi sarjaotteluun torstaina ja Regions Cupin ottelu KPV Akatemiaa vastaan pelataan sunnuntaina.